Lydighed- /Brugsprøvetræning

 

Lydighed/brugsprøvetræningen følger lige efter hvalpetræningen. Kurset henvender sig til dig, som ønsker at udvikle en glad, lydig familiehund, og til dig som endvidere har jagt og markprøve som fremtidige mål for samarbejdet med din hund. Tilfredsstillelse af hundens basale behov og samværet med andre hunde og deres førere, er grundlaget for al videre træning.

 

På lydighed/brugsprøve holdet fortsætter aktiviteterne med positiv træning og stadigvæk med kontaktøvelser, som hjørnestenen. Buen spændes en tak og hundene skal lære at gå i line uden at trække, følge føreren uden snor (fri ved fod), blive siddende på kommando og komme når der kaldes. Alle disse øvelser imens de andre hunde og førere er lige omkring, og bidrager til træning af ro på post.

 

Retrieverens medfødte egenskab, apportering, kommer vi også ind på. Vi arbejder hen imod en perfekt apportering, i det tempo hunden udvikler sig i. En Retriever der mestrer apporteringen, er en lykkelig Retriever.

 

Fløjtesignalerne videreudvikles fra hvalpeholdet med lidt større afstande på ud sendingerne og små områdesøg, hvor gufferne efterhånden udskiftes med bolde eller små dummyer.

 

Træningen stiler mod Brugsprøven, som er bevis på bestået lydighedsprøve. Bestået brugsprøve kan give adgang til videre træning på Basisniveau.

 

Træneren kan vurdere, at en hund der pga. små mangler endnu ikke har brugsprøven i hus, kan rykke op på basisholdet, for at motivere hund og fører med nye udfordringer. Ligeledes kan træneren vurdere, at en hund, der har bestået brugsprøven endnu ikke er moden til basisholdet. Træneren på basisholdet kan til enhver tid sende hund og fører retur, hvis hunden ikke skønnes moden til kravene. Består man brugsprøven midt inde i et træningspas, rykker man først op til næste træningsstart. Dette for ikke at skabe uro på igangværende hold.

 

  • Hvis trænerne pga. kurser, aktiviteter m.m. må aflyse en træningsdag, prøves der så vidt muligt at rykke træningen til et andet tidspunkt. Er dette ikke muligt kan der reduceres i prisen.

 

Adgangskrav:

Færdigvaccineret og ca. 6 måneder.

 

-se også generelle adgangskrav her

 

Kontaktperson:

Anne Funch

Tlf.: 2148 3064

anne.vega.funch@gmail.com

 

 

Tilbage

Dansk Retriever Klub - Region Lolland-Falster